top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlin Çağlayan

OLAĞANÜSTÜ GÜZELLİKTE PLAJLAR

KIBRIS’IN GÖZDE SAHİLLERİ


Masmavi deniz ve altın kumlar.

Doğal güzellikleri deniz manzarası, yumuşak altın rengi kumları mutlaka gezilip görülmesi gereken bir Akdeniz adasıdır Kıbrıs. Gidip görebileceğiniz bir çok dünyaca ünlü plaja da sahiptir. Yürüdükçe derinleşmeyen güvenli denizin yanısıra; doğal deniz içi akvaryumdan farklı balık çeşitlerine kadar pek çok doğal güzelliğe şahit olabilirsiniz.


Glapsides Beach

Mağusa’da bulunan bu güzel kumsal incecik kumlara sahiptir. Güneşlenmek ve serinlemek için denize gireceğiniz bu güzel plaj ailelerin en çok tercih ettiği plajdır. Ayrıca bir güzel yanı da kamp için uygun sahil kenarı alanlarının bulunmasıdır.


“Eğer kamp düşkünüyseniz Glapsides plajı tam size göre”


Altınkum Sahilleri

Kıbrıs’ın sivri ucunda, Dip Karpaz’da bulunan bu sahil; yumuşak ve rengiyle meşhur kumlara sahiptir.Mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası olan Afrodit’in burada doğduğu anılır. Bu sahilde öncelik her daim kamp yapmaya gelenlerindir diyebiliriz

“Plaj üzerinde iki küçük konukevi dışında neredeyse hiçbir yapı bulunmamaktadır.”

Alagadi Plajı

Eşsiz mavilik ve sakinlikte rahatlayabilir, mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. Sizinle beraber minik dostlarımız olan; nesli tükenmekte, tatlı mı tatlı Caretta Caretta ve Chelonia Mydas kaplumbağalarının üreme alanıdır bu sahil ve sürekli Kıbrıslılar kadar yabancıların da sakinliğinden ötürü dinlenmeye geldiği bir yerdir

.Bu plaj su spor ve aktiviteleri yapılmadığı sürece sürekli gözlem altında tutulup akşam belirli saatte kapatılmaktadır.


BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Caretta caretta’lar yumurtadan çıktıkları ve ilk kez dünyayı gördükleri kumsala sadakatle bağlıdırlar. Yeniden yumurtlamak için doğrukları kumsala geri dönerler.



Acapulco Plajı

Acapulco Oteline ait bu plaja girebilmek için otel müşterisi olmanıza gerek yok, belli bir ücret karşılığında 5 yıldızlı bu otelin plajından aynı kalitede yararlanabilirsiniz.


İskele, Long beach

Long Beach İskele bölgesinde olup, denizin berraklığı dışında deniz içerisinde doğal bir akvaryuma sahiptir. Son yıllarda bu özelliğinin yanı sıra yatırımcıların da gözdesi olmayı başarmış ve değeri her geçen gün artan bir plajdır.

Otellere ait eşsiz plajlar gibi otellerin havuzlarından da faydalanabilir, eğlencenize eğlence katabilirsiniz.

17 görüntüleme0 yorum

Comments


Blog: Blog2
bottom of page