top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlin Çağlayan

EFSANE-FEST



Sizin için bir kaç araştırma sonucu oluşturduğum, Dünya’nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen, gitmediğim ama gitseydim yazması daha hissiyatlı olabiliceğini düşündüğüm 4 ilginç festivali sizinle paylaşmak isterim. Kahveniz?

Geleneksel Balon Festivali, Albuquerque

Görüldüğü üzre kesinlikle göz alıcı. Dünyanın en büyük balon festivali olma özelliğine sahip. E yurdum insanına Kapadokya’yı hatırlatan bu görüntü bence Kapadokya dışında, Albuquerque’de de görülmeye değer.


Cascamorras, İspanya

Kırkpınar yağlı güreşleri mi dersiniz yoksa Cascamorras-fest mi? Adamlara yağ cilde iyi demişler, olayı ciddiye alan arkadaşlarımız İspanya’da her yıl 6 Eylül’de yapılmakta olan bu festivali tam olarak 500 yıldır gerçekleştirmekte. Ne denir ki, bol yağlanmalar!


Domates Festivali, İspanya

E eğlence istenilince elde ne varsa kullanılıyormuş. Domates Festivali olarak bildiğimiz bu festival her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü, Bunol kasabasında 50-60 bin kişilik dev grupların birbirlerine domates atmasıya gerçekleşiyor. Festival süresince kendinizi yürüyen bir domates gibi hissetmeniz gayet içten bir durumdur bence.


Holi, Hint Festivali

En çok gitmek istediğim festival “Holi-fest” diyebilirim. Hint kültürüne ait bu festival her yıl baharın gelişini simgelemek amaçlı Hindistan’da düzenleniyor. Yanısıra festivaller içinde mükemmel fotoğrafların çıkabiliceği bir fest olmaya adaydır gözümde.








32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Blog: Blog2
bottom of page